Menig dagchart ziet er positief uit, mooie ondertoon, de bulls aan de leiding. Maar er zijn ook speelvelden waar de bulls nog aan hun sprint moeten beginnen. AEGON is daar een mooi voorbeeld van. Als het allemaal gaat lukken kan er goed worden gescoord. Of wordt het een valse start? Lees maar verder.

Start uptrend
Er was reeds sprake van een aanzwellende ondertoon vanaf de 3,33 bodem. Maar dat was een opleving binnen de dalende trend, ofwel een countertrend beweging naar de SMA lijn. Hamvraag is dan altijd wat er bij de gemiddelde lijn gaat gebeuren. ‘Keren of passeren’ is dan het bekende motto. Welnu, na enige aarzelingen gaan de bulls vandaag uit de startblokken. Ze prikken boven de SMA lijn, swingteller daardoor op +1 met de andere indicatoren ook in een plusstand. Zowaar een UP status op het Dashboard, dus een rally naar de 4+ zone lijkt aannemelijk. Toch een waarschuwende vinger.

Valse start?
De RSI als spanningsmeter noteert nipt boven de dynamische OB-lijn en dat impliceert dat er sprake is van enig overdreven positief sentiment. Dit past enerzijds wel bij een breakout boven de SMA lijn, maar anderzijds zou het kunnen duiden op een valse uitbraak, dus een valse start en dus een terugval onder de gemiddelde lijn, waardoor een positieve trendfase wordt opgeschoven. Al met al een spannende positieve overgangsfase, waarin de bulls moeten aantonen het heft in handen te nemen.

Coaching
De spannende breakout poging is koren op de molen van koopjesjagers. Zij zien hun kansen wel mits de koers boven het stoplijntje op 3,57 beweegt. Met een BNP Paribas Turbo Long met stoploss op 3,536 kan hier van worden geprofiteerd. Deze Turbo heeft een hefboom van maar liefst 9,46. Als de bulls dus meteen wegsprinten, levert dit een mooie medaille op. Daar staat tegenover dat bij een valse start en dip onder 3,536 de positie meteen wordt uitgestopt.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.