Anticiperen in Aegon

Het aandeel Aegon heeft redelijk wat koersschommelingen te verduren gekregen het afgelopen jaar. Inmiddels staat de koers bijna weer rond de niveaus waar het begin dit jaar vertrok, zo rond 4 euro. Het afgelopen half jaar is er charttechnisch een brede trading range gevormd tussen circa 4,00 en 4,60, waarmee er redelijk wat handelsruimte ligt. Inmiddels komt de steunzone in beeld waarbij de vraag naar voren komt of er wellicht weer een rit mee te pakken is richting de weerstand. We bekijken de weekgrafiek om het speelveld nader te duiden.

Horten en stoten
Na een forse afdaling van 5,60 terug naar 3,78 wist de koers aan het begin van het jaar sterk te herstellen. De oude bodems rond 4,70/4,80 bleken echter een brug te ver en de rebound droogde op rond 4,60. Daar volgde verzwakking waarna de koers een aantal keren heen en weer stuiterde tussen circa 4+ en 4,60. Voor rangespelers nog wel te doen, maar voor menig trendbelegger iets om doorgaans te vermijden. Thans is het aandeel rond 4,20 aanbeland en is een lagere top in de maak rond 4,30.

Lagere niveaus
Op het Dashboard is de Support conditie valide aangezien de swingteller in de plus staat. Maar vanwege de toenemende verkoopdruk onder de daily SMA lijn ligt een afdaling op de loer waarbij ook de swingteller spoedig in de min zal draaien bij lagere koersniveaus. De steunzone op krap 4,00 euro biedt daarbij wellicht een aanknopingspunt. Enige bodemvorming is daar immers goed mogelijk. In dat geval kunnen bestaande shortposities wellicht worden gesloten en krijgen offensieve reboundspelers kansen aangereikt. Onder 3,78 krijgt de downtrend echter een vervolg. Voor nu dus aanzien hoelang de verkoopdruk aanhoudt en uitkijken naar signalen van bodemvorming.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.