De aandelenmarkten liggen er goed gemutst bij, de bulls staan aan het roer, dus hogere koersen zijn aannemelijk. Maar dat wil niet zeggen dat er geen tussentijdse correcties zijn, ofwel afkoelingen, die zorgen voor een koersdaling in de uptrend. Dit laatste is het geval op de weekgrafiek van Aegon. Vooralsnog een milde correctie, geen probleem voor trendvolgende beleggers, die wachten op een nieuwe hogere bodem.

Stijgende trendfase
Charttechnisch gezien is er een mooie serie hogere toppen en hogere bodems gaande binnen een zogenaamd stijgingskanaal. De groene steunlijn en de rode weerstandlijn geven aan waar wat dat betreft de krijtstrepen op het veld liggen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat recent werd getopt tegen de bovenkant van het stijgingskanaal rond 5,64, waarna een correctie van start ging die nu nog gaande is.

Correctie in tijd
Van een overtuigende correctie is vooralsnog geen sprake, ook al staat de swingteller in een minstand. Er is eerder sprake van een correctie in tijd dan in koers. Er is correctieruimte tot aan de Fibo grid op 5,16 tot wellicht 4,87, gelijk aan de onderkant van het stijgingskanaal. Als er binnenkort dan ook een nieuwe hogere bodem wordt geplaatst, kan de trend worden vervolgd met een hernieuwde aanval op 5,64, met daarna een rally naar zo mogelijk de 6,5 zone.

Wacht op de bodemstampers
Voor trendvolgende beleggers is er dus sprake van een pauze, zij mogen koopposities aanhouden, dan wel deels verzilveren gezien de zijwaartse beweging. Bij de start van een nieuwe upswing, in combinatie met solide witte candles, zijn er weer additionele koopkansen. Anders gezegd, kopen op zwakte lijkt de aangewezen strategie op dit speelveld.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.