De aandelenmarkten liggen er nog goed gemutst bij, de bulls vervolgen of hervatten op menig dagkaart de uptrend. Zo ook bij Adyen, waar de bulls te kennen geven de recente rode streep en weerstand op 1979 te willen opzoeken. Een leuk ritje voor trendbeleggers, ik zal de chart voor hen nader duiden.

Stevige correctie
Op afstand gezien is er al geruime tijd sprake van een mooie serie hogere toppen en hogere bodems met zo nu en dan een klein slippertje van de stier. In het algemeen worden er significante swings neergezet, zowel omhoog als omlaag. Zo zien we vanaf de 1979 top een serieuze daling tot aan de SMA lijn, keurig begeleid door de swingteller die vandaag op -9 staat en formeel dus de correctie kan afronden. Er wordt vandaag mogelijk een tweede witte candle geplaatst als bevestiging van bodemvorming.

Anticiperende koopkans
Witte candles nipt boven de oplopende SMA lijn zijn niet voldoende voor een hernieuwde Up status, de swingteller moet hiertoe (mogelijk morgen) op +1 springen. Mijn Fast Swingtrader toont wel een klein groen staafje, dus dat is wel een interessante indicatie dat de bulls het gaan proberen. Al met al dus een anticiperende koopkans met een stop op 1706 en een haalbaar koersdoel van 1979, hetgeen een zeer acceptabele Risk Reward Ratio oplevert voor onze Daily TTL Setup.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ADYEN

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.