Adyen het zigzag fonds

De koersontwikkeling van Adyen laat grote up- en downswings zien waar korte termijn beleggers prima van kunnen profiteren met korte BNP Turbo ritjes. Na een stevige klim sinds begin dit jaar is er de laatste maanden een meer zijwaartse fase zichtbaar. We bekijken de daggrafiek om te beoordelen waar de kansen liggen.

Grote swings
Een mooie trading range tekent zich af op de daggrafiek van Adyen. Tussen grofweg 640 en 720 ligt een brede zijwaartse fase met goede handelbare koersswings. Toch zijn er ook wel zorgwerkende signalen op de dagkaart waar te nemen. Er worden immers gematigd lagere toppen gevormd en ook de SMA lijn buigt neerwaarts. Ligt er wellicht een afdaling op de loer?

Plussen en minnen
Het is in ieder geval een waarschuwing aan het adres van Long spelers. Vooralsnog liggen er kansen rond de steunzone, waarbij er wellicht winst kan worden genomen rond tussenliggende niveaus op 680+. Daarna ligt de weerstand rond 713 als koersdoel in het veld, al ligt de magische barrière rond 700 daar nog tussen. Tot zover dus prima voor rangespelers met koopposities. Bij koersen onder de zone 620 ligt er een forse verzwakking op de loer, waarbij het onder 600 weer snel bergafwaarts kan gaan. Een afdaling richting de oude bodems in de zone 400/450 ligt dan zelfs op de loer. Zover is het echter nog niet. Voor nu eerst maar eens zien of de bulls stand houden en hun rit richting 682 kunnen vervolgen. Beleggers met koopposities kunnen ze charttechnisch dus nog aanhouden.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.