Adidas uitgeput maar herstellende

Adidas, iedereen kent het, maar zelden komt het voorbij op Twitter als TA coaching vraag. En dat terwijl er een langdurige uptrend van Adidas te zien is. Althans tot begin dit jaar dan, want toen was het uit met de pret. Ook Adidas is bijna gehalveerd en met enige ‘common sense’ is dat in de huidige markt wel te begrijpen. Wat is nu de technische status en zijn er wellicht al weer kansen?

Einde aan langdurige uptrend
Aan de langdurige uptrend kwam reeds begin dit jaar een eind toen de koers strandde op 317,95. Binnen de trend volgde een correctieve fase waarbij de bulls nog wat tegengas gaven rond 280, maar daarna was het snel afgelopen. Flinke koersklappen volgde waar zelfs deze sterke trend niet tegen bestand was. De bodems van 2017 brachten steun rond 160+. Op dit moment noteert de koers net onder 200, overigens boven de stijgende 55 SMA op de maandkaart, maar die is hier niet zichtbaar. Er lijkt wel enige sprake van bodemvorming, al is dat meer charttechnisch dan onderbouwd door het Dashboard. Daar geldt immers de Downconditie nu de indicatoren allemaal in de min staan. Belangrijke niveaus zijn de oude steun en Fibonacci zones op 180+ en de weerstand op 229,00.

Coaching
Wat kan de belegger hiermee? Spelers die shortposities hebben, kunnen ze aanhouden tot er meer signalen van bodemvorming zichtbaar zijn. Op dit moment zijn er nog lagere weekly highs en lows zichtbaar. Beleggers die uitkijken naar een koopmoment wachten op dezelfde signalen. Een hogere bodem boven de zone 180 is daarbij gewenst. Kortom voor beide partijen is geduld belangrijk.

Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities en coachings volgen. Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op  de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van RDS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.