Pharming verdubbelen binnen Trading Range 

De farmaceuten zijn al lange tijd populair onder onze lezers. Wellicht is het de volatiliteit die het aandeel Pharming voor velen aantrekkelijk maakt. Zeker is in ieder geval dat de koers het afgelopen jaar flink bewogen heeft en recent gigantische stappen heeft gezet. Inmiddels lijkt de rust wat teruggekeerd, al kan de publicatie van cijfers deze week nog voor wat turbulentie zorgen. We bekijken de technische gesteldheid.

Einde aan langdurige uptrend
Eind 2019 piekte de koers rond 1.64. Daarna ging het rap bergafwaarts richting de steunzone op 0.70+. Een flinke meerjarige trading range is zichtbaar, ruim 100% aan koersverschil, dat is nogal wat. Na de recente overnight gap tot 1,47+, die op de weekkaart zichtbaar is door de grote candle van drie weken terug, bodemde de koers op 1.20+, net boven de 50% Fibonacci zone van de brede trading range. Inmiddels worden hogere niveaus opgezocht en lijkt de koers onderweg richting grofweg 1.50. Op het Dashboard prijkt de Up conditie, alle indicatoren staan in de plus.

Coaching
De route is redelijk helder. Mochten de cijfers geen roet in het eten gooien donderdag, dan liggen de belangrijke niveaus op dit moment rond 1.20, beter zichtbaar op de dagkaart, en grofweg 1.50. Daarboven kan de topzone van de trading range worden opgezocht. Binnen het brede handelsgebied krijgen koopposities de voorkeur op het Dashboard. De volatiliteit vraagt wellicht om een wat defensievere positiegrootte indien u posities overweegt in Pharming. Als dit soort stappen overnight omhoog kunnen worden gezet, geldt dat zeker ook omlaag. Voor nu de ontwikkelingen dus kritisch blijven volgen. Eerst de cijfers maar eens verwerken voor zover dat nog niet is gebeurd.

Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities en coachings volgen. Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op  de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van RDS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.