Adidas op de reservebank.

De afgelopen twee jaar zijn er stevige bewegingen zichtbaar bij Adidas op een enorm speelveld tussen grofweg 180 en 320+. Het is daarbij hollen en stilstaan. Sinds de top vorig jaar zomer is een afdaling van kracht. Is er al zicht op bodemvorming of is het nog te vroeg om aankopen te overwegen? Een blik op de week- en maandgrafiek.

Downhill binnen bandbreedte
We zien vanaf de zone rond 60 een sterke opmars richting 316+ met daarna de stevige terugval naar 162 en het net zo snelle herstel met daaropvolgend een lange consolidatie met als bodemzone 250 en topzone 300. Een kortstondige uitbraak bracht een high op 336+ maar eind vorig jaar kwam de klad erin. De koers zakte terug richting de bodemzone 250/260 en een test van de topzone 300 werd zichtbaar waarna opnieuw de bodem werd opgezocht. Die is nu neerwaarts doorbroken. De DBS noteert al enige weken in de min en ook de daily SMA laat al geruime tijd een afdaling zien. Waar eindigt het ritje downhill?

Coaching
De eerste referentiezone ligt rond 220, die in coronatijd al moeiteloos van tafel ging. Daaronder de oude steunzone rond 180. Het is dan ook geen zwart-wit situatie. De markt zal eerst signalen van bodemvorming moeten laten zien en dat is vooralsnog niet aan de orde. Zolang het patroon van lagere toppen en lagere bodems op de weekgrafiek intact blijft, is het te vroeg om te zoeken naar nieuwe koopkansen. Dat het charttechnisch wel weer tijd lijkt voor een bodem zorgt er in ieder geval voor dat Adidas een plek op de reservebank verdient.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.