En ja hoor, de 8 staat op het scherm, de AEX heeft de 800 punten bereikt, een vers ATH niveau. Geniet er van, felicitaties voor de bulls, proost! Feestvreugde is veelal goed voor het koersverloop van Heineken en dat zou nu weer het geval kunnen zijn, want er zijn aardig wat bodemstampers actief op de weekkaart van Heineken.

Felle strijd
Op afstand gezien is er sprake van een grillig maar positief proces van hogere toppen en hogere bodems binnen een stijgingskanaal. Vanaf de recente top op 103+ werd een correctie ingezet die er voor zorgt dat de koers flink wordt teruggedrukt tot onder in het kanaal. Daar vindt de strijd nu plaats, daar moeten de bulls alle zeilen bijzetten om te kunnen overleven. Gaat dat lukken?

Bodemstampers
Er zijn maar liefst vijf indicaties van aanstaande bodemvorming, dus best wel een goeie overlevingskans. Zo is er op moment van schrijven een witte weekcandle in de maak, mogelijk als kleefcandle aan de SMA lijn, de swingteller staat op -9, de steunlijn van het stijgingskanaal helpt mee en de RSI dreigt met een OS upcross. Dit alles zou de opmaat moeten worden voor een hernieuwde opleving naar de bovenkant van het stijgingskanaal.

Coaching
De genoemde bodemindicaties mogen voor anticiperende trendbeleggers aanleiding zijn om koopposities te overwegen. Het is immers min of meer de ideale plek op de chart om in te stappen. De Risk Reward Ratio is uitstekend als de bulls doen wat wij van ze verwachten. Reagerende trendbeleggers wachten wellicht op meer bevestiging, zij missen dan het eerste stukje van de nieuwe rally. Niet erg, dat is de prijs die je betaalt voor een reagerende strategie. En je hebt uiteraard geen last als de bulls zich niet gedragen volgens de spelregels.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van HEINEKEN

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.