De stemming op de aandelenvelden blijft super positief, menig fonds toont een solide stijgende trendfase of staat aan de vooravond van een nieuwe rally om de uptrend een nieuwe impuls te geven. Dit laatste is thans het geval op de weekchart van ABNAMRO. Bodemstampers zijn actief om de weg te effenen voor de bulls. Een anticiperende koopkans dus voor trendvolgende beleggers.

Stijgingskanaal
Laat ik beginnen met enkele puur charttechnische bevindingen. Dan ga ik terug naar midden 2020 waar in de zone 7 tot 8 een proces van hogere toppen en hogere bodems van start ging. In eerste instantie een trage opleving maar vanaf begin dit jaar een lichte versnelling in de opmars tot 11,38 aan toe, vooralsnog het hoogste niveau dit jaar. Daarna volgde een afdaling, ofwel correctie tot aan de onderkant van het stijgingskanaal dat het glooiende koersverloop uitstekend in beeld brengt. Inmiddels is de derde witte candle in de maak, bodemvorming is gaande op de plek waar je dat mag verwachten. Met steun op 9+ is een hernieuwde opleving naar 11+ en daarna door naar de bovenkant van het kanaal het meest waarschijnlijke scenario.

Nieuwe rally aanstaande
Objectieve metingen wijzen ook in de richting van de bulls. Zo is er sprake van bodemvorming nipt boven de opkrullende SMA lijn en dreigt de RSI met een upcross van de 50-lijn. De swingteller staat op -9 en toont hiermee aan dat de correctie afgerond kan worden. Met deze voortgang  springt komende week de swingteller op +1, hetgeen een nieuwe UP status op het Dashboard teweeg zal brengen.

Coaching
Voor trendbeleggers ziet de chart er spannend en uitdagend uit. De grafiek herbergt anticiperende koopkansen omdat bodemvorming gaande is, maar de aanstaande rally nog niet wordt bevestigd door de indicatoren. Dus bescheiden koopposities zijn te overwegen en deze uitbreiden als de Up status een feit is. Manoeuvreren tussen 9+ steun en 11+ en krap 13 als haalbare koersdoelen lijkt de aangewezen strategie.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van ABNAMRO

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.