Achtbaan ritten in Aperam

De koers van Aperam is de afgelopen periode stevig gedaald. Er is immers sprake van een daling van ruim 35% ten opzichte van de top in januari. Op de grafiek liggen echter wel wat aanknopingspunten die mogelijk kunnen wijzen op aanstaande bodemvorming en mogelijkheden voor een rebound. Of lopen we daarmee te snel vooruit?

Grote swings
Op de maandgrafiek zijn de grote swings van Aperam goed te zien sinds de start in 2011 rond 25+. Een bewegelijk speelveld met een bodem op krap 8 en een topzone rond 50/55. Het hoogste punt dateert van begin 2022 op 56+ waarna een afdaling volgde. De koers noteert nu rond 35+. Overigens een mooie plek voor een bodem. Het koersverloop laat tot op heden geen prachtige patronen zien, al zijn er wel wat technische aanknopingspunten in de vorm van tussenliggende niveaus gevormd door oude steun- en weerstandniveaus. Op het Dashboard prijkt zowel op de maand- en weekgrafiek de Down conditie als teken dat de afdaling nog in volle gang is. Per saldo ligt er wel wat ruimte voor een opleving, maar is het dan ook alweer tijd om Aperam (terug) te kopen?

Coaching
Voor offensieve beleggers met Turbo Short posities geldt dat deze nog kunnen worden aangehouden zolang de DBS in de min noteert. De Downconditie is immers valide op de weekkaart. Spanningsmeter RSI noteert al in oversold gebied, een waarschuwing voor ‘de Beer’. Pas bij duidelijke signalen van bodemvorming is het te overwegen shortposities te verzilveren of te zoeken naar offensieve reboundkansen voor een rit terug naar 40+. Voor nu de afdaling dus nog even aanzien.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Wilt u meer colums lezen, bekijk ze op deze pagina

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.