De spelers op de aandelenvelden zijn nerveus, ze moeten heel veel gebeurtenissen verwerken, informatie absorberen en dan ook nog positie innemen. Zwieperig koersgedrag, turbulente sprongen zijn dan ook overal zichtbaar. Zo ook op de weekkaart van ABNAMRO waar de bulls proberen verloren terrein terug te winnen. Dit gaat gepaard met een mooi lijnenspel. Ik zal een en ander nader toelichten.

Grillige downtrend
Het moge duidelijk zijn dat er al geruime tijd sprake is van een dalende trendfase. We moeten terug naar oktober 2018 toen de koers vanaf de SMA lijn op bijna 22,00 een duikeling maakte naar uiteindelijk 6,00 in 2020. Als je als trendvolgende belegger had vertrouwd op de 55SMA als trendindicator (en waarom zou je dat niet doen?) dan had je op tijd uit kunnen stappen. De SMA is nog rap dalende, niet eerder dan bij koersvorming boven 10+ kan het tij keren. Daar wordt nu op voorgesorteerd.

Driehoek
Na de vrije val tot 6,00 volgde enig herstel tot 9,50+ met daarna een grillig koersverloop zonder overtuigende richting, maar wel charttechnisch gezien een driehoekpatroon. Een dergelijk patroon hoort thuis in de categorie consolidatie patronen als opmaat voor een nieuwe significante beweging. Welnu, de bulls proberen aan de bovenkant van het patroon uit te breken, getuige de witte candle en de swingteller op +1. Ook de RSI doet mee in het uitbraakspel.

Lijnenspel
Niet alleen de bovenlijn van de driehoek speelt een rol, ook de rode strepen en de dynamische SMA lijn doen mee. Dit impliceert dat er op 8,85, 9,56 en 10,33 beren liggen te wachten die weggejaagd moeten worden om voldoende opwaarts potentieel te bewerkstelligen. Een leuke opdracht voor de bulls om de beren te verjagen, onder 6,77 en 6,56 geven ze de moed op. Maar eens bezien of ze hun opdracht begrijpen.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van ABNAMRO

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.