Op menig aandelenveld ontbreekt de overtuiging bij de spelers om duidelijk richting te kiezen, de trendmatigheid is dan ook ver te zoeken. Voor actieve beleggers impliceert dit dat zij op de dagcharts moeten zoeken naar kortlopende kansen, hetzij als rebound, hetzij als upswing in de uptrend. De dagkaart van ABANAMRO herbergt momenteel een mooie rebound kans. Ik zal de verwachte route nader duiden.

Flinke afstraffing
In de afgelopen twee weken gingen de beren flink tekeer. Ze drukten de koers onder de redelijk vlakke SMA op krap 8,00, waarna een rappe afdaling volgde tot aan 6,56 aan toe, keurig begeleid door de swingteller en de RSI. Het was de eerste stap in een mogelijk nieuwe dalende trendfase. Maar een trend gaat niet zomaar van start, dat weet u. De breakout beweging moet worden opgevolgd door  een pullback, teneinde de trendbreuk te valideren. Welnu, deze pullback lijkt nu van start te gaan.

Pullback
Vorige week bereikte de swingteller de -9 stand, vandaag staat er zo mogelijk +1 op de stappenteller, de rebound status is valide, mede gevoed door de RSI die een scherpe OS-upcross laat zien en de NB Trade Indicator die dreigt met een verse upstand. Een opleving, rebound of pullback naar de Fibo zone op 7,29 tot 7,75 lijkt aannemelijk. Een extra aanloopje tot uiterlijk 6,56 is hierbij toegestaan.

Koopkans
Zolang de swingteller doortelt in een positieve stand, liefst met witte candles, zijn rebound posities te overwegen. Oppassen als de bulls de Fibo grid bereiken, dan dreigt immers de pullback op te drogen. Onder 6,56 vervalt uiteraard de offensieve koopkans, dat moge duidelijk zijn.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ABNAMRO

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.