De korte termijn aandelenvelden liggen er goed bij. Vooral de fondsen in de Bankensector en Verzekeraars. Mooie trendmatige bewegingen, veelal netjes glooiend, soms ook vrij steil, zoals de huidige rally op de dagkaart van ABNAMRO. Ik zal met behulp van mijn nieuwe indicator, de DBStatus indicator de route verder voor u uitstippelen.

Positieve ondertoon
Dat de trend opwaarts is, blijkt uit de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn, met regelmatig volledige upswings, maar ook welkome afkoelingen ofwel correcties. U weet dat ik dit in beeld breng met mijn SMA trendvolgende indicator, de swingteller en de RSI, gelardeerd met steun- en weerstandstrepen en zo mogelijk aangevuld met charttechische elementen zoals een trendkanaal. De objectieve metingen komen tot uiting op ons Dashboard en dat levert dan een specifieke conditie of status op.

De NB_DBStatus indicator
Op onze dagelijkse Dashboard publicatie vindt u een actueel overzicht van de condities op dag- en weekbasis van een breed universum. Maar op dat overzicht zie je logischerwijs niet het historische verloop van de conditie. Vragen als “Hoe lang is de UP conditie al valide?”, of ‘Hoe lang duurt de dalende trend al?” kun je niet beantwoorden. Maar dat kan nu wel, want ik heb een indicator gemaakt, de DBStatus indicator die inzicht geeft in het verloop van de technische conditie. De indicator staat onder de RSI afgebeeld en is een zogenaamde staafdiagram met de volgende indicaties: groene positieve staaf vertegenwoordigt de UP status op het Dashboard, positief geelgoud behelst de Correctiefase, negatief blauw staat voor de Down fase en negatief geelgoud voor de Rebound fase. De kleuren komen overeen met de kleuren zoals die ook op de Dashboard publicatie te zien zijn.

Door naar 13,50?
Kijk nu eens naar de Dashboard Status Indicator, die reeds in augustus bij 10+ een positieve fase aangaf, regelmatig afgewisseld met slechts milde correcties. De huidige UP status is reeds 22 dagen valide, gestart bij 11+. Zo ziet u heel duidelijk hoe het is gesteld met het historische verloop van in dit geval de algemene positieve ondertoon en de specifieke UP status.
Dit alles leidt tot de bevinding dat de bulls nog wel even door kunnen gaan, zo mogelijk naar de 13,50 zone. Bij koersvorming onder 12,50 zal een correctie aanvangen. Voor nu bezien hoeveel groene Up staafjes in de NB_DBSetup Indicator er nog bij komen.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.