De spelers op de aandelenvelden moesten de afgelopen tijd veel gebeurtenissen verwerken, informatie absorberen en dan ook nog positie kiezen. Zwieperig koersgedrag en turbulente sprongen waren dan ook overal zichtbaar. Zo ook op de weekkaart van ABNAMRO. Toch wisten de bulls zich onlangs los te weken met een sterke klim. Inmiddels is er echter een kantelpunt in zicht.

Grillige downtrend
Het moge duidelijk zijn dat er al geruime tijd sprake is van een dalende trendfase. We moeten terug naar oktober 2018 toen de koers vanaf de SMA lijn op bijna 22,00 een duikeling maakte naar uiteindelijk 6,00 in 2020. Als je als trendvolgende belegger had vertrouwd op de 55 SMA als trendvolgende indicator had je redelijk op tijd uit kunnen stappen.
Na de vrije val tot 6,00 volgde enig herstel tot 9,50+ met daarna een grillig koersverloop zonder overtuigende richting, maar wel charttechnisch gezien een driehoekpatroon. Een dergelijk patroon hoort thuis in de categorie consolidatie patronen als opmaat voor een nieuwe significante beweging. Die kwam dan ook in de vorm van een uitbraak enkele weken terug. Inmiddels is de SMA zone en de weerstand op 9,56 bereikt. De SMA is nog dalende, niet eerder dan bij koersvorming boven 10+ kan het tij keren op het Dashboard. Met de recente stijging wordt daar op voorgesorteerd.

Coaching
Thans ontstaat er rond het kantelpunt wat verkoopdruk. Een zwarte candle is in de maak. De rebound lijkt op te drogen. Offensieve spelers doen er wellicht goed aan wat reboundwinsten te verzilveren. Als de terugval doorzet liggen er wellicht kansen bij de vorming van een hogere bodem. Een retest van de driehoek zou daarvoor charttechnisch ideaal zijn. Zover is het nog niet. Eerst maar kijken hoe het topproces verder uitpakt.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.