De aandelenmarkten liggen er nog steeds goed gemutst bij, de bulls aan de leiding, veelal in een recordregen. Maar dat wil niet zeggen dat de beer van het veld is verdwenen. Altijd bewust zijn van het feit dat de beer loert op een aanval. Eerst topvorming, dan een correctie, zo zou je het ook kunnen verwoorden. Dit laatste dreigt op de weekchart van ABNAMRO. Een nadere toelichting is gewenst.

Mooie trend
Ergens in 2020 is een proces gestart van hogere toppen en hogere bodems, in eerste instantie onder de SMA lijn maar vanaf februari dit jaar boven de SMA lijn. Sindsdien is er sprake van een stijgende trendfase, keurig begeleid door de lijnen van het stijgingskanaal en de nieuwe DBS indicator die steeds series groene UP staafjes toont, gelardeerd met kortstondige goudgele correctie staafjes. De bulls zijn inmiddels aangekomen bij de bovenkant van het stijgingskanaal rond 13+. Hoe nu verder?

Topvorming aanstaande
In de afgelopen weken worden de candles tegen de trendkanaallijn gedrukt met deze week de swingteller op +8 en de RSI vastgeplakt op de OB-lijn. Het momentum lijkt enigszins uit de chart te lopen, maar er moet meer gebeuren om de bulls te remmen. Volgende week een zwarte candle met swing +9 en een afbuigende RSI kan de opmaat zijn voor topvorming om vervolgens te corrigeren naar de 11+ zone. De trend komt daarbij niet in gevaar, dat is pas onder 10,00 het geval.

Coaching
Met alle indicatoren in de plus is er thans geen noodzaak om koopposities te verkleinen of te neutraliseren. Maar als indicaties van topvorming verschijnen kan Money Management de oplossing zijn. Ofwel, posities verkleinen als er topvorming dreigt. Helemaal uitstappen als de indicatoren in een correctiestand springen en vervolgens wachten op een nieuwe hogere bodem binnen het stijgingskanaal.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ABNAMRO

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.