Wat zijn de aantrekkelijkste fondsen om in te beleggen? Wat zoeken trendvolgende beleggers? Waar kun je instappen en lekker lang blijven zitten? Juist, sterk trenderende fondsen die een overtuigend opwaarts glooiend koersbeeld tonen. Aalberts behoort daartoe, een technisch ijzersterk fonds. Logisch dat de gepresenteerde cijfers de koers een extra impuls geven. Er wordt immers door beleggers gereageerd in de richting van de chart.

Sterke trend
Zowel subjectieve als objectieve bevindingen wijzen in de richting van de bulls. Laat ik beginnen met de charttechnische elementen. Zo zie ik al geruime tijd een proces van hogere toppen en hogere bodems in een mooi stijgingskanaal. Ook zie ik dat milde correcties worden opgevangen door recente toppen, ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’ is altijd lekker voor de bulls.
Mijn objectieve marktlensindicatoren staan stuk voor stuk in de plus. Swingteller in een redelijk verse +2 stand, de RSI opkrullend vanaf de 50-lijn en mijn DBS indicator in het groen, dus de UP status is valide op het Dashboard. Een ‘totaal-plus’ plaatje zou je kunnen zeggen. Maar hoe nu verder?

Hogere niveaus
De ondertoon is sterk, de bulls aan zet, zij mogen met steun op 46,60 de trend vervolgen en druk gaan zetten op de rode weerstandstreep op 55,00. Gezien de sterke trendmatigheid en de standen van de indicatoren, lijkt een doorbraak boven 55,00 een kwestie van tijd. Gezien het koersritme is daarna 60,00 tot 70,00 een haalbare koerszone. Mocht het allemaal tegenvallen, niet eerder dan onder 46,60 zal het technische beeld vervagen.

Coaching
Voor actieve trendbeleggers ziet de chart er zeer aantrekkelijk uit. Kopen op zwakte is de aangewezen strategie op dit soort grafieken, naast de mogelijkheid om bij het passeren van recente toppen koopposities uit te breiden. Voldoende actiemogelijkheden dus zolang de technische conditie dit toelaat. Uiteraard houden trendbeleggers de beren in de gaten, maar dat behoeft verder geen betoog.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AALBERTS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.