AALBERTS stopt zijn rebound

Na de enorme Corona tik volgde op menig dagkaart een scherpe en hoopvolle rebound, waardoor een flink stuk van de schade kon worden hersteld. Maar de rebound is technisch gezien niet meer dan een opleving in de downtrend. Dus het opdrogen van de herstelbeweging kan impliceren dat de beren hun messen slijpen om wederom toe te slaan. Graag een toelichting op de dagkaart van Aalberts als lichtend voorbeeld hoe een daily rebound wordt afgerond.

Rem op de rebound
De Corona paniek bodem ligt voor Aalberts vooralsnog op 16,16, de spike bodem op 19 maart. Daarna volgde een rap herstel, in eerste instantie gevoed door de RSI met een OS- Up cross, daarna ondersteund door een positieve swingteller die vandaag +7 noteert. Om de potentie van een rebound in te schatten zet ik standaard de Fibo grid in op de laatste significante koersbeweging tussen rood en groen. Dan blijkt in dit geval dat er reeds getopt lijkt te worden vrijwel tegen de eerste Fibo lijn op 26,45. En dat is een zwaktebod van de bulls, ze komen niet eens in de Fibo grid, zo lijkt het. De RSI komt niet boven de 50-lijn, de candles kleuren zwart, er staat een rem op de rebound.

Hoe nu verder?
Het ziet er naar uit dat de rebound afgerond gaat worden, hetgeen de opmaat kan zijn voor een vervolg van de dalende trend. Rebounders moeten dan ook overwegen om eventuele restant koopposities te verzilveren. Korte termijn short spelers ruiken wellicht al hun kansen, bearish sentiment zwelt immers aan. Impliceert dit dat de Corona bodem weer wordt opgezocht? Of wordt er binnenkort een hogere bodem geplaatst om daarmee de downtrend af te zwakken? Hoe het ook zij, nu moet rekening gehouden worden met de messenslijpende beren. Deze dreiging zie ik overigens op meer dagcharts, pas dus goed op als er nog korte termijn koopposities uitstaan.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AALBERTS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.