Het is altijd weer de vraag hoe beleggers reageren op positieve of negatieve cijfers en verwachtingen. Soms is daarbij sprake van een schrikreactie, zoals dat thans het geval is bij Aalberts. Een flinke berentik, maar de bulls zijn niet verslagen. Kunnen zij hun wonden likken en de uptrend instand houden?

Klassieke trendomkeer
Op de weekgrafiek is goed zichtbaar dat een klassieke trendomkeer gaande is. In eerste instantie een breakout boven de gemiddelde lijn tot krap 49,00, gevolgd door een pullback, ofwel een retest van de SMA lijn als dynamische trendlijn. Normaal gesproken wordt er op de SMA lijn een eerste bodem geplaatst om de trendomkeer te valideren om vervolgens een serie hogere toppen en hogere bodems te starten. In dit geval is het een behoorlijk brede bodem.

Brede steunzone
Al een aantal weken is de 40+ zone cruciaal voor de bulls. Zij proberen telkens op te veren, hetgeen vorige week goed lukte met een solide witte candle met alle indicatoren in een plusstand. Een mooie start van de bullenparade richting de 48+ zone, zo leek het. Maar de beren slaan hard terug, de koers valt weer terug naar de 40+ zone. Een redelijke chaos op de grafiek, maar nog wel met overlevingskansen voor de bulls. Zolang de 40+ steun biedt, blijft de kans op een uptrendfase aanwezig.

Wacht op wit
Voor nu de berenstorm laten luwen en afwachten of de bulls daadwerkelijk zullen overleven. Dit laatste is het geval als er in de 40+ zone een witte candle wordt geplaatst. Dan zijn er weer Turbo Long kansen voor koopjesjagers. Zelfs trendvolgende beleggers mogen dan overwegen aan te haken. Het is duidelijk dat bij koersvorming onder 40,00 de beren de regie zullen overnemen.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.