Slecht vakantieweer, we vluchten naar de zon en dan ook nog een duikvlucht van de AEX en menig fonds op het Damrak. Daar ook maar vluchten dan? Of zijn er koopkansen na de gigantische berentikken? Ik zal de AEX dagkaart voor u duiden.

Omgekeerde V-spike top
Wat direct opvalt aan het koersverloop op de dagchart is de zogenaamde omgekeerde V-spike top. Ofwel een felle rit naar 795, opgevolgd door een net zo felle dip naar thans de 777 zone. Mijn indicatoren, met name de oranje MRI (Mean Reversion Indicatie) candles indiceerden een correctie, maar niet zo fel als we hedenochtend hebben gezien.

Fibo steunlijnen
Goed, een felle berentik, als zijnde een felle correctie binnen de uptrend. De AEX beweegt immers nog steeds boven de SMA lijn die thans rond 767 in het veld kronkelt. Er is dus voldoende correctieruimte zonder dat de trend in gevaar komt. De beren bereiken inmiddels de Fibo lijnen op 777 tot 771.  Met een zwarte kleefcandle aan de 38,2% retracementgrens hangen, spannender kunnen de spelers het niet maken.

Wacht op wit
Met veel gevoel voor dramatiek wordt de index onderuit gehaald, met wellicht enige overshooting. De RSI als spanningsmeter raakt de 50-lijn, dat zou de beren kunnen remmen. Maar de bodemstampers komen echt in actie bij een witte dagcandle. Zij moeten even de storm trotseren om daadwerkelijk te kunnen opereren. Dan is bodemvorming binnen de trend aannemelijk en zijn er weer koopkansen voor trendvolgende beleggers. Zij houden nu hun adem in, vluchten niet weg, maar loeren juist op nieuwe of additionele koopkansen. “De trend is intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond” is niet voor niets een belangrijke aanname binnen technische analyse land.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.