Banken en verzekeraars krijgen rake klappen op de beurs, ze moeten flinke berentikken incasseren. Maar dat zou ook zomaar mooie koopkansen kunnen opleveren, zoals dat het geval is op de weekchart van Aegon. Daar is een zware overlevingsstrijd gaande met zicht op een overwinning voor de bulls. Interessant voor koopjesjagers, toch?

Trading range karakteristieken
Als ik de weekkaart op afstand bekijk, dan valt direct op dat er geen sprake is van een mooie trendmatige beweging, maar van een grillig zijwaarts koersverloop, wij noemen dat een trading range. In dit geval moeten de randen van de range ruim worden gedefinieerd, het zijn eigenlijk zones, te weten 3,80- 3,70 onderin en 5,10 – 5,20 bovenin. Momenteel speelt de strijd zich af nipt boven de steunzone.

Overlevingssignalen
Maar waaruit blijkt dat de bulls zullen overleven , althans de mogelijkheid hiertoe? Welnu, marktgedrag herhaalt zichzelf, dus nu zou voor de vijfde keer opgeveerd kunnen worden vanaf de genoemde steunzone. Bovendien is een bodempatroon in de maak, de Morning Star, wel jammer dat de candles nog niet de juiste kleur hebben. Als derde element noem ik de dreigende OS-UP cross bij de RSI. De spanningsmeter stuurt aan op bodemvorming als opmaat voor een beweging richting de bovenkant van de trading range.

Anticiperende koopkans
Als het lukt om boven de 3,80 – 3,70 steunzone te blijven liggen, liefst met witte candles, dan zijn er spannende anticiperende koopkansen voor de offensief ingestelde koopjesjagers. Wellicht nu wat bescheiden Turbo Long posities, die vervolgens uitgebreid kunnen worden naarmate het verwachte scenario zich verder positief ontwikkelt. Anders gezegd, Money Management toepassen is in dit soort situaties zeer van belang. Het moge duidelijk zijn dat bij koersvorming onder 3,70 het plaatje aanzienlijk verslechtert. Dan de Turbo’s opruimen.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.