40-Plusser technisch nog gezond?

De AEX is een 40-plusser geworden afgelopen zaterdag. De index ging in 1983 van start op basis van 13 aandelen met een startkoers van 100. Inmiddels noteert de AEX op moment van schrijven rond de 760. In Euro’s ruim 16 keer hoger, maar dat is dan zonder inflatie of dividend. Ondanks de ‘hoge’ rente met bijbehorende verwachtingen blijft de index op dit moment nog verder stijgen. De vraag is dan ook of ‘Tina’ wellicht de beurs nog steeds verder opwaarts stuwt. Terwijl de 10-jaars hypotheekrente ergens tussen 3,9% tot 5,5% ligt, wordt spaargeld nog altijd afgescheept met rentes die velen mogelijk opvatten als een belediging voor hard werken om het woord ‘diefstal’ maar niet te hoeven gebruiken. Daarnaast wordt het met de huidige inflatie vervolgens ook rap minder waard. Er zijn dus nog steeds weinig alternatieven voor het vele kapitaal, dus de gang naar aandelen is dan snel gemaakt. Maar zoals zo vaak is het ‘waarom’ eigenlijk helemaal niet zo relevant. Tijd dus om te kijken hoe de conditie is van onze 40-plusser anno 2023. Is de index technisch nog een beetje gezond?

Flinke swings
Op de maandkaart vallen de grote swings direct op. De Corona beweging met het laagste punt op 389,60 en het herstel naar 829,66. Vervolgens eind 2021 de correctie die keurig strandde rond de voorliggende top, de stijgende SMA-lijn en de 50% Fibonacci zone. Een correctie uit het boekje, keurig in evenwicht. Vanaf 611,74 werd de huidige opmars gestart die thans de zone rond 760 heeft bereikt. Als we wat inzoomen op de weekgrafiek dan zien we een top op krap 778, wat haperingen, maar ook indicatoren met positieve rangen en standen. Op het Dashboard prijkt nog altijd de Up conditie.

Coaching
Vooralsnog is de overweging eenvoudig. Turbo Long posities kunnen worden aangehouden zolang het opwaartse patroon in stand blijft. Rond 730 ligt aan de onderkant een belangrijke steunzone, het is van belang dat die overeind blijft. Boven 778 lonkt de topzone 800+. Al met al is het beeld voor de AEX op dit moment dus nog positief. Maar u weet, de beer kan plotsklaps rare klappen uitdelen, blijf dus alert.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.