Het heeft even geduurd, maar thans ziet het er naar uit dat de middellange termijn positieve trendfase kan worden vervolgd, eventueel met een klein extra aanloopje. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en het meest waarschijnlijke scenario schetsen.

Kantelpuntanalyse
De weekgrafiek toont een mooi voorbeeld van een zogenaamde kantelpuntanalyse. Wekenlang lukte het niet om overtuigend boven 2.500 dollar te koersen, het was voor de bulls een lastige opgave. Twee weken terug echter lukte het wel, er werd een overtuigende witte candle geplaatst met slotkoers ruim boven 2.500. De weerstand werd geslecht, waardoor er een einde kwam aan een stabilisatieperiode. Zolang de koers boven 2.500 beweegt, kan de trend worden vervolgd op zelfs ‘uncharted territory’, de bulls zijn nog nooit zo hoog geweest. Maar pas op, eerst een extra aanloopje lijkt aannemelijk.

Weerstand wordt steun
Deze week staat de swingteller op +9 met vooralsnog een witte candle in de maak. U weet, bij +9 groeit de kans op topvorming, hetgeen op de weekchart van goud impliceert dat een extra aanloopje naar de eerder genoemde 2.500 haalbaar is. Oude weerstand wordt nieuwe steun, dit thema is nu interessant. Een nieuwe hogere bodem op of boven 2.500 zal de trend valideren en de bulls stimuleren om naar hogere niveaus op te stomen.

Kopen op zwakte
De ondertoon is positief en kan aanzwellen nu de 2.500 grens is gepasseerd. Er liggen geen beren op de weg, de bulls hebben vrij spel tot mogelijk de 3.000 zone. Voor beleggers is het interessant om koopposities aan te houden en zelfs uit te breiden na een kortstondige dip.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.