Er zijn fondsen die nauwelijks enige trendmatigheid tonen, maar evengoed mooie up- en downswings laten zien binnen een trading range configuratie. Als de koers dan afzakt naar de onderkant van de range, dan biedt dat koopkansen voor koopjesjagers. Dit is thans het geval bij Arcelor Mittal.

Trading box
De weekgrafiek laat duidelijk zien hoe belangrijk de 20,00 zone is. Vanaf juli 2022 lukt het de bulls telkens weer om op te springen vanaf circa 20,00. Mooi voorbeeld van ‘herhaald marktgedrag’, toch? De bovenkant van de range is veel grilliger. Daar zie ik rode strepen op 24+ en 26+ , toch een opwaarts potentieel van 6 Euro, ofwel 30%.

Bodemstampers in aantocht?
Momenteel is een afdaling gaande richting de vermeende onderkant van de range met inmiddels de swingteller op -9 en een licht opkrullende RSI. Dit zijn voortekenen van de aankomst binnenkort van bodemstampers, die de bulls moeten aansporen om weer noordwaarts op te stomen richting de bovenkant van de range.

Rendement certificaat
Anticiperende koopjesjagers zien nu reeds hun kansen en willen wellicht al met Turbo Long posities profiteren van de verwachte opleving naar 26+. Gezien de trading box configuratie kunnen trendbeleggers overwegen om een rendement certificaat in portefeuille op te nemen, bijvoorbeeld de RC met een rendementgrens van 17,50 met bovengrens op 30,00, afloopdatum 20 december 2024. Dit rendement certificaat biedt thans een rendement van bijna 19%. Ga naar BNP Paribas pagina https://www.bnpparibasmarkets.nl/producten/NLBNPNL2M3N0/?utm_source=turbo-suggestie-nico-bakker&utm_medium=bnp-paribas-markets&utm_campaign=ta-bnp-paribas voor meer informatie en de gelegenheid om via DeGiro dit certificaat te kopen.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.