Het is altijd weer verrassend hoe het beleggend publiek gepresenteerde cijfers interpreteert. Goeie cijfers, maar matige verwachtingen? Slechte cijfers maar positieve verwachtingen? Zo ook bij ASML. Een scherpe koersval, maar ook een rap herstel, wat een spektakel. Hoog tijd om de weekgrafiek er bij te halen.

Positieve trendfase
Ik beoordeel altijd als eerste of er sprake is van een trendfase, stijgend of dalend. Welnu, vanaf november 2023 zie ik een proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA-lijn. Tevens is een stijgend trendkanaal valide. Charttechnisch gezien draait de trend onder circa 880, de SMA lijn ligt op circa 746 in het veld, dus er is best veel correctieruimte, zonder dat de trend in gevaar komt. De bovenkant van het stijgingskanaal indiceert dat op termijn koersvorming tot boven 1100 haalbaar is, maar dat is van latere zorg.

Stevige berentik
Deze week delen de beren een stevige tik uit, hetgeen het startschot kan zijn voor een correctie richting de onderkant van het stijgingskanaal. Echter, rond 920 speelt het charttechnische thema “oude weerstand wordt nieuwe steun”. Op moment van schrijven doen de bulls uitermate goed hun best om niet verder weg te zakken dan de 920 passage. Als zij hier overleven, dan is dat een sterke zet van de bulls en blijft het koersritme positief.

Wacht op wit?
Al met al een interessante en spannende propositie voor koopjesjagers en speculanten. Nu al anticiperende koopposities innemen of wachten op bevestiging van bodemvorming bij een volgende witte weekcandle?  Aan u de keuze welke optie te kiezen.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.