Dit aandeel staat bovenaan het lijstje van beleggingsexperts, zo kunnen we lezen in de pers. Maar is het beleggend publiek het hier mee eens? Het antwoord op deze vraag vinden we terug op de grafiek. Ik zal het koersverloop op de weekgrafiek duiden en het meest waarschijnlijke scenario voor u schetsen.

Correctie in volle gang
Eind april dit jaar lukte het de bulls om de SMA lijn over te steken om daarmee een eerste stap te zetten in een mogelijk nieuwe uptrendfase. De eerste stap noemen we de breakout beweging, die opgevolgd moet worden door een pullback, ofwel correctie, de tweede stap in de nieuwe fase. Deze correctie is in volle gang en kan nog aanhouden tot aan of in de Fibo grid rond krap 28,00. Nipt hieronder ligt de SMA lijn die als steun getest kan worden.

Waar liggen de krijtstrepen?
Goed, de pullback in volle gang richting de 28,00 zone. Als daar binnenkort wordt gebodemd dan wordt de trendomkeer gevalideerd en kan een serie hogere toppen en hogere bodems worden gestart. Boven in het veld ligt krap 30,00 als eerste haalbare koersdoel, daarna komt 31,00 in beeld. Niet bijsterveel opwaarts potentieel, maar wel interessant voor trendvolgende beleggers.

Wacht op wit
Het is nu zaak om te wachten op de bodemstampers om nieuwe of additionele koopkansen aangereikt te krijgen. Dus is het uitzien naar de eerstvolgende witte candle in de buurt van de 28,00 zone. Als dat gebeurt, mag Ahold Delhaize inderdaad het predikaat koopkandidaat voeren. De candle van deze week ziet er met zijn magere witte candle hoopvol uit.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.