Op de Amerikaanse speelvelden vinden we fondsen met een mooi trendmatig koersverloop, met zo nu en dan flinke uitschieters omhoog en omlaag. Moderna hoort ook thuis in dit rijtje. Op dit moment een zeer hoog achtbaangehalte, ik zal de weekgrafiek duiden en het meest waarschijnlijke scenario schetsen.

Van rebound naar breakout
Ik ga terug naar november vorig jaar toen er een bodem werd geplaatst rond 70,00. Daarna werd een rebound gestart richting de SMA-lijn die uiteindelijk rond 105+ werd gepasseerd. De rebound ging over in een breakoutbeweging met de intentie een nieuwe positieve trendfase te starten. Charttechnisch gezien was er al sprake van een serie hogere toppen en hogere bodems binnen een stijgingskanaal. De candles van de afgelopen twee weken indiceren echter overdreven sentiment, een correctie loert om de hoek.

Nu eerst een pullback
Na een breakout volgt er normaal gesproken een pullback, ofwel een terugval naar de SMA-lijn, om de trendomkeer te valideren. In dit geval mag de koers terug naar de onderkant van het stijgingskanaal rond de eerder genoemde 105+. De pullback wordt netjes gevoed door de RSI een OB downcross laat zien. De zwarte candle van vorige week is dan ook de eerste stap in de correctie ofwel pullback.

Wacht op wit
Voor trendvolgende beleggers oogt de grafiek spannend, volatiel en hoopvol. Het is uitzien naar bodemvorming binnen het stijgingskanaal en boven de SMA-lijn om vervolgens koopkansen aangereikt te krijgen. Mijn coaching aanbeveling in dit soort situaties luidt altijd “wacht op wit”. Eerst moeten bodemstampers in actie komen om daarna de bulls de gelegenheid te geven de trendfase te vervolgen. “Kopen op zwakte” is dan ook de aangewezen strategie.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.