Het koersverloop van Nvidia toont al geruime tijd aan dat de bulls heer en meester zijn op het speelveld. Er is een sterke uptrend gaande, met mooie upswings, gelardeerd met milde correcties. Een gewild beleggingsobject, maar blijft dat zo? Het antwoord op deze vraag zit verpakt in de grafiek.

Positieve trend
We moeten terug naar begin 2023 voor de meest recente ‘crossover’ van de koers met de SMA-lijn, teneinde een nieuwe uptrendfase te starten. Toen noteerde de koers rond 200, nu staat er bijna 925,00 op het bord. Thans ligt de gemiddeldelijn rond 560 in het veld, dus er is voldoende correctieruimte, zonder dat de trend in gevaar komt. Maar komt er een correctie? Of stomen de bulls door tot boven de rode streep op 974 om daarmee de All-Time-High scherp te stellen?

Keren of passeren?
Er is een kans dat er charttechnisch gezien op 974 een dubbele top wordt geplaatst. Bevestiging hiervan moet komen door een eerstvolgende zwarte candle tegen de rode streep. De indicatoren daarentegen herbergen stijgingsruimte tot ver boven de rode streep, dus het wordt ‘keren of passeren’ voor de bulls. Boven 974 dus nieuwe records en een vervolg van de trend tot mogelijk de 1200 zone, gelijk aan de bovenkant van het stijgingskanaal. Bij een dubbele top dreigt een terugval naar de 756 zone, gelijk aan een recente bodem.

 

Bijkopen of winstnemen?
Er zijn dus twee uiteenlopende scenario’s denkbaar met elk een eigen handelsplan voor trendvolgende beleggers. Mocht de rode streep overtuigend worden geslecht, dan krijgt de trend een extra impuls, hetgeen additionele koopkansen oplevert. Bij een dubbele topformatie is het te overwegen om deels wat winsten te verzilveren, omdat een dubbele top een verzwakking van de trend impliceert. Al met al dus voldoende mogelijkheden voor de dynamisch ingestelde trendvolgende belegger.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.