Het biotechbedrijf meldt een flinke omzetstijging, goed nieuws toch? Weten beleggers dit te waarderen met een hogere aandelenkoers? En wat mogen ze verder verwachten? De grafiek herbergt natuurlijk de antwoorden op deze en vele andere vragen. Ik zal de weekchart met een prachtig lijnenspel voor u duiden.

Negatief vaarwater
Ik vertel geen nieuws dat vanaf begin dit jaar de beer heer en meester is op het weekspeelveld. In een volatiele serie lagere toppen en lagere bodems wordt de koers steeds maar weer omlaag gedrukt. Dit alles wordt charttechnisch zichtbaar gemaakt door het dalingskanaal. Bovendien staan alle indicatoren flink in de min. Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel. Als de grafiek niet liegt, zijn bodemstampers in aantocht om een stevige rebound voor te bereiden.

Eerst een bodem, dan een rebound
Er wordt een heftige strijd gevoerd onder in het dalingskanaal, met de swingteller op een -8 stand en de RSI onder de dynamische OS-lijn. Dit zou de plek moeten zijn op de grafiek waar gebodemd kan worden als opmaat voor een countertrend beweging. Maar dan zal er toch eerst een witte candle moeten verschijnen. Anders gedefinieerd, het is wachten op en uitzien naar bodemstampers, die er voor moeten zorgen dat rond 0,86 gebodemd gaat worden. Als dan ook de RSI meedoet in het spel, dan mag een opleving naar krap 1,00 worden verwacht, gelijk aan de eerste Fibo lijn. Daar zal ook het motto gelden “oude steun wordt nieuwe weerstand”.

Anticiperende aankopen doen?
Formeel gezien is het nog niet gerechtvaardigd om koopposities in te nemen. Echter, de speculatief ingestelde anticiperende koopjesjagers ruiken nu reeds hun kansen. Mits de koers boven 0,86 blijft liggen, kunnen zij overwegen om de bulls een handje te helpen. Anderen wachten netjes op de witte candle.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.