Het postbedrijf heeft uitgebreid de pers gehaald, mede gezien de forse koersdaling in de afgelopen dagen. De koers in een vrije val, maar waar houden de beren op? Antwoord op deze vraag zit verpakt in de grafiek, die ik voor u zal duiden. Dan blijkt dat wederom 1,40 een interessante springplank kan zijn voor koopjesjagers.

Flinke afstraffing
Op de grafiek is duidelijk zichtbaar dat vanaf de recente top op ruim 2,25 een afdaling volgde als zijnde een correctie ofwel pullback richting de SMA-lijn, die rond 1,73 steun zou moeten aanreiken. Dit leek vorige week ook te gebeuren, gezien de kleine witte candle, maar deze week slaan de beren genadeloos om zich heen. Met veel gevoel voor dramatiek wordt de koers in elkaar gedrukt, waarbij de beren hun vizier richten op 1,40, in het verleden meerdere keren een steunniveau.

Steunzone nabij
Een belangrijke veronderstelling binnen technische analyseland is het feit dat beleggersgedrag zich herhaalt. Welnu, als in het verleden meerdere keren is gebodemd rond 1,40, dan zou dat nu ook moeten gebeuren, nietwaar? Hamvraag is derhalve of de beren klaar zijn bij de groene steunstreep om daarna de bulls de gelegenheid te geven een tegenaanval in te zetten. Anders gedefinieerd, is de steunzone nabij en kan het berengeweld afnemen?

Wanneer weer koopwaardig?
Voor koopjesjagers is dit natuurlijk een uitermate interessante grafiek. Zij loeren op het moment om toe te slaan om vervolgens te profiteren van een dappere rebound tot mogelijk 1,73 of wellicht terug naar de 2,25 zone. Maar wanneer is het tijd om toe te slaan? De candle kleurt nog zwart en alle indicatoren staan in een minstand. Momenteel dus geen indicatie van bodemvorming. Dus kan ik besluiten met mijn beroemde coaching aanbeveling “wacht op wit”, om dan koopposities te overwegen.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.