De maand oktober zit er op, wat de indices betreft geen beste beleggingsmaand, ik zie in het algemeen zwarte maandcandles. Dat is jammer, want historisch gezien is oktober een van de betere maanden. Maar wat mogen we in november verwachten? De S&P 500 index lijkt in ieder geval klaar voor een hervatting van de uptrend op het weekspeelveld. Ik zal de grafiek voor u duiden en het meest waarschijnlijke scenario schetsen.

Stevige swings
Het koersverloop van deze index kenmerkt zich door grote swings omhoog en omlaag. Onlangs nog een prima rally naar ruim 4.600, gevolgd door een niet meer dan gezonde correctie richting de SMA-lijn, die thans rond krap 4200 in het veld ligt. De maand oktober wordt afgesloten met een witte weekcandle, als kleefcandle aan de SMA, de correctie mag hier opdrogen.

Hervatting van de uptrend
De witte kleefcandle op de SMA-lijn doet vermoeden dat de bulls hun messen slijpen om de uptrend een nieuwe impuls te geven. Ze worden hierbij ondersteund door de RSI die een OS-upcross laat zien. Bovendien reikt de derde Fibo lijn rond 4100 steun aan. Duidelijke indicaties dat de uptrend hervat kan worden met een nieuwe, hopelijk stevige swing richting 4600. Dit scenario blijft valide zolang de index boven 4100 noteert.

Koopkansen voor trendbeleggers
De weekchart ziet er dus hoopvol uit voor trendvolgende beleggers. Zij worden uitgenodigd om (additionele) koopposities te overwegen om daarmee te profiteren van een waarschijnlijk positieve novembermaand. Dit zou zomaar de opstap kunnen worden naar een interessante eindejaarsrally.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.