De maand oktober is goed van start gegaan, de bulls hebben er zin in. Dit past in het historisch beleggersgedrag, want het vierde kwartaal is doorgaans het beste beleggingsklimaat. Welke fondsen krijgen thans het predikaat ‘eindejaars kandidaat’ om het vierde kwartaal voldoende glans te geven? BESI is er één van, ik zal de weekchart voor u duiden.

Bodemstampers in actie
In november 2022 passeerde de koers de SMA lijn. Na enige aarzeling werd de weg omhoog gevonden, er ging een gestage uptrend van start, keurig ondersteund door mijn marktlens indicatoren. De bulls stoomden op van 60 naar 110, een prima prestatie. Maar toen haperde de bullenparade en volgde er een niet meer dan gezonde afkoeling, een correctie in de uptrend. De koers zakte naar 86+, daar zijn thans bodemstampers actief.

Hervatting uptrend
Bodemvorming rond 86+, tevens rond de eerste Fibo retracementlijn en ondersteuning door swingteller en RSI zijn indicaties die aansturen op een hervatting of vervolg zo u wilt van de uptrend. Het is charttechnisch een uitstekende plek voor de bulls om een nieuwe rally te starten, veelal is dit een sterk trendscenario. Een hernieuwde aanval richting de 110+ zone ligt in het verschiet.

Hernieuwde koopkansen
Zolang de koers boven 86+ noteert en de indicatoren een koersstijging ondersteunen, zijn er koopkansen voor trendvolgende beleggers. Zij kunnen overwegen om met een Turbo Long positie te profiteren van een verwachte opleving richting de 110+ zone. Al met al een mooie propositie om richting de jaarultimo nog wat extra puntjes te scoren.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.