Berkshire Hathaway verloor vorig jaar zo’n 23 miljard dollar, en volgens Warren Buffet viel het wel mee. De cijfers zouden misleidend zijn, waarbij er vooral op de lange termijn gewezen wordt en er wordt geroepen om vooral ‘geduldig’ af te wachten. Dat was de strekking een half jaar geleden. Welnu, hij heeft, koerstechnisch, gelijk gekregen. Er zijn immers nieuwe highs zichtbaar voor Berkshire Hathaway. Is het dan nog tijd om in te stappen of juist om kritisch te blijven?

Topzone opwaarts doorbroken
De geduldige belegger zal wat Buffet betreft altijd zegevieren. Met hele diepe zakken en tijd komt het dan ook vaak wel goed, bij korte termijntransacties is dat echter vaak een ander verhaal. Toch is de koers van BH inmiddels flink opgeklommen. Het recente high rond 362 is zelfs opwaarts doorbroken. Als de koers er weer onder zakt, dan ligt wel enige topvorming en terugval op de loer richting de zone rond 330/40. Dat is dan wel binnen de stijgende trend die al lange tijd overheerst op de maandgrafiek. De DBS kleurt dan ook groen waarmee het positieve beeld wordt bevestigd.

Coaching
Voor spelers die wat korter op de bal spelen is het wellicht raadzaam om bij signalen van topvorming wellicht wat winst te nemen. Na een eventuele terugval liggen er dan wellicht weer koopkansen. Vooralsnog staat echter alles positief. Bestaande koopposities kunnen dus worden aangehouden. Alles bij elkaar valt het dus inderdaad allemaal reuze mee dat verlies van 23 miljard dollar.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.