Er staan nog behoorlijk wat cijfers op de agenda. Eén van de grote spelers is Amazon waarvan de koers vorig jaar flink te lijden had. We bekijken de week- en maandgrafiek om te zien waar de kansen liggen.

Halvering
De uptrend in Amazon op de maandgrafiek ziet er prima uit, zeker als we wat uitzoomen op de kaart. Het beeld vertekent echter wel wat, want als we naar de swings kijken van de laatste twee jaar, dan zie ik flinke afstanden. De topzone noteert immers op krap 190, waarna de koers vorig jaar diep corrigeerde naar de 80 zone. Een ruime halvering dus en dat is nogal wat. De hele stijging van 2020 is daarbij teruggegeven. Vanaf de bodem op 81+ veerde de koers echter weer rap op. Inmiddels ligt de oude steun/weerstandzone rond 150 in het vizier. Daar ligt mogelijk een flinke hobbel. De indicatoren bevestigen nog in de plus. De swingteller staat immers op +5, de koers noteert weer boven een stijgende SMA en spanningsmeter RSI volgt met een stijging boven de 50 lijn. Daarom bevestigt de DBS op de week- en maandgrafiek de UP status.

Coaching
Met de cijfers op komst aanstaande donderdag kan het simpelweg twee kanten op. Het is immers niet te bepalen wat er al is ‘ingeprijsd’ voor Amazon. Zolang de opmars in stand blijft kunnen Turbo Long posities worden aangehouden, maar bij signalen van topvorming is het wellicht raadzaam om wat winsten te verzilveren. Zo simpel kan het dus zijn. Voor nu dus maar even afwachten hoe de markt gaat reageren op de aanstaande cijfers. Hou desgewenst rekening met wat extra beweging.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.