Goeie cijfers, mooie berichten, de pers is lovend over JET. Ook beleggers weten de berichten wel te waarderen, de koers noteert op moment van schrijven bijna 9% in de plus. Hoe ziet het charttechnische beeld er uit? Extra aankopen overwegen of juist winst nemen?

Prima rebound
Langzaam maar zeker oogt de grafiek beter van publiekslieveling JET. Recent opnieuw bodemvorming iets boven 12,00, waarna een mooie rebound van start ging, die vandaag een stevige impuls krijgt tot 17,60 aan toe. Toeval of niet, maar de weekly SMA ligt op 17,80 in het veld. Zijn de bulls klaar en nemen de beren het stokje weer over? Wat dat betreft is 17,60/80 een cruciaal kantelpunt.

Keren of passeren
Een van mijn charttechnische coachings luidt “Keren of passeren voor de bulls”. Daar bedoel ik mee dat de bulls op een cruciaal niveau een beslissing moeten nemen. Of de SMA lijn opwaarts passeren, zodat de rebound overgaat in een breakout beweging, danwel de kop laten hangen en topvorming toestaan tegen de SMA lijn. De beren krijgen dan de gelegenheid de dalende trend nieuw leven in te blazen.

Wat te doen?
Voor rebound spelers is het te overwegen om (deels) hun winsten te verzilveren, zij passen Money Management toe nu de bulls de rode streep en SMA hebben bereikt. Trendspelers houden hun adem in, want gaat het wellicht lukken om de trend te keren? Voor hen is het van belang dat de witte weekcandle overtuigend boven 17,80 gaat sluiten. Al met al een superspannende charttechnische propositie voor actieve beleggers, succes!

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.