De titel zegt genoeg, actieve beleggers overwegen om hun koopposities te verkleinen of te neutraliseren. Dit indiceert de weekchart, hetgeen al dan niet toevallig past bij het nieuwsbericht dat Microsoft een onbekend aantal banen gaat schrappen, boven op de in januari van dit jaar aangekondigde ontslagronde van 10.000 banen. Ik zal de weekchart voor u duiden.

Uitstekende bullenparade
In maart dit jaar ging met een geweldige witte breakout candle een bullenparade van start. De bulls passeerden de SMA lijn op 257+ en gingen er in een rechte streep van door tot 351+ aan toe. Al die tijd noteerde de RSI nipt boven de OB-lijn, dus onderhuids was er wel de nodige spanning, maar dat wisten de bulls goed te verbergen. Tot onlangs, want rond 340 toonde de stierenparade lichte haarscheurtjes met deze week mogelijk een tweede zwarte candle op rij en de swingteller naar een -1 stand. Start van een niet meer dan gezonde correctie.

Even dippen
Zolang de koers onder 340 blijft bewegen, groeit de kans op een correctie richting de Fibo grid op 300+ tot 269+. Als er binnenkort een bodem wordt geplaatst op de eerste Fibo lijn, dan getuigt dat van een sterke ondertoon en een prima validatie van de uptrend. Een serie hogere toppen en hogere bodems kan dan aanvangen.

Wanneer weer kopen?
Nu een rondje winstnemingen, althans dat herbergt de weekchart. Voor trendvolgende beleggers een adempauze, genieten van een positief resultaat en uitzien naar een nieuwe hogere bodem, dat lijkt de aangewezen strategie. Bij een eerstvolgende witte candle, zo mogelijk al op de eerste Fibo lijn, zijn er indicaties van bodemvorming en hernieuwde koopkansen.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.