De NN Group staat met stip bovenaan de kooplijstjes van particuliere beleggers, zo blijkt uit een persbericht. Dat kan wel zo zijn, maar impliceert dit dat er direct aankopen gedaan moeten worden? Ik zal de maandchart consulteren voor het juiste antwoord. Lees maar verder.

Positief beeld
Een positieve ondertoon is kenmerkend voor een sterke trendmatige koersbeweging. Hierbij zien we solide hogere toppen en hogere bodems boven een stijgende gemiddelde lijn als trendvolgende indicator. In 2021 liet de grafiek van NN Group een aanzienlijke stijging zien, met een piek rond de 47+. Dit was echter iets te veel van het goede en een correctie kon niet uitblijven. Deze correctie vond plaats in 2022, waarbij de koers snel daalde naar de SMA-lijn rond de 32+. In dit opzicht volgde NN Group het algemene marktritme, waarin 2021 een jaar van euforie was en 2022 een correctiejaar.

Bodemstampers in actie
Nu zijn we getuige van bodemvorming. De correctie zorgde voor een scherpe daling tot aan de gemiddelde lijn, die normaal gesproken de berentikken moet opvangen. En zie, deze maand wordt er een witte candle geproduceerd als eerste indicatie van bodemvorming. Bodemstampers zijn actief om de trend in stand te houden, waarna de bulls de gelegenheid krijgen om een nieuwe stierenparade te starten.

Zolang de koers boven het niveau van circa 30 noteert, is het meest waarschijnlijke scenario een hervatting van de trend, met 44+ als eerste haalbaar koersdoel. Het is echter belangrijk dat de koers niet meer terugvalt onder de SMA-lijn.

De swingteller springt thans op +1, wat een positieve impuls betekent voor de bulls. Dan is er voldoende ondersteuning vanuit de indicatoren. Objectieve metingen en subjectieve waarnemingen bevestigen elkaar.

Hoe te handelen?
Als trendvolgende belegger kun je overwegen om in plaats van de aandelen direct te kopen, een Turbo Long positie in te nemen. Kies dan voor een Turbo met een hefboom van 2+ zodat je min of meer in lijn bent met de normale aandelenkoers. Deze Turbo heeft een stoploss die ruim onder de chart stop van 30,00 noteert.

Een mogelijke Turbo om te overwegen voor NN Group is: NN Group Turbo Long 18,71 met hefboom 2,02 BNP ISIN NL0014847865.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.