Na lange tijd verbetering bij Fugro

In het halfjaarlijkse webinar Visie en Tips worden door Nico traditioneel 3 aandelen besproken die interessant kunnen zijn voor het komende half jaar. De maandgrafiek is daarbij leidend en afgelopen donderdag waren ING, NN en Fugro geselecteerd vanwege hun interessante koersontwikkeling. We werpen vandaag een extra blik op Fugro, dat na een langdurige afdaling nu eindelijk een wat positiever beeld laat zien. Voor het gemak pakken we de weekgrafiek er ook nog even bij.

Stevige afdaling
Fugro heeft de afgelopen jaren een flinke afdaling achter de rug. De topzone noteert immers op 110+. Inmiddels is er weer hoop, er is immers een verbetering zichtbaar in het koerspatroon. Na een periode tussen grofweg 6 en 10, ligt de range nu hoger tussen 10 en 15. De markt staat dus hogere niveaus toe. Er liggen echter nog wel wat barrières op de route. Boven 15 kan het aandeel door naar de zone rond 18 of zelfs 20, maar daar liggen behoorlijk wat oude lows als referentiepunt. Vooralsnog liggen die niveaus nog ver weg. De horde op 15 zal eerst moeten worden bereikt.

Coaching
Het Dashboard noteert zowel voor de week als de maandkaart in de up conditie en de DBS staat weer in het groen. Turbo Long posities zijn gerechtvaardigd voor trendbeleggers zolang de koers boven grofweg 9,60 noteert. Bij tussentijdse signalen van topvorming is het te overwegen om wat winst te nemen. Nu eerst maar kijken wat de markt rond de zone 15 in petto heeft. Daar boven zijn er uitbreidingsmogelijkheden voor de Turbo spelers; zij kunnen een twee-traps strategie overwegen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.