“Shell gaat aandeelhouder beter belonen”, zo lees ik in de pers. Dat lijkt mij goed nieuws, maar vinden beleggers dit ook? Goed nieuws moet toch zichtbaar zijn op de grafiek? Laat ik de weekkaart voor u duiden om vast te stellen waar koerstechnisch de kansen en bedreigingen schuilen.

Matige uptrend
Wat opvalt aan het koersritme is de matige trendmatigheid. Geen duidelijk proces van hogere toppen en hogere bodems, of andersom, eerder een wat sprieterig koersverloop, maar wel met een positieve ondertoon. De candles staan immers sinds begin 2021 boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Toen stond er circa 13,00 op de borden, nu 27+, dus klassieke trendbeleggers hoor je niet klagen.

Krap speelveld
Door de lage trendmatigheid is het speelveld vooralsnog beperkt. De krijtstrepen liggen momenteel op 26+ en 24+ als steunstrepen en 28+ en 29+ als weerstandzone, lager topje en hoger bodempje. Hiertussen speelt de strijd zich af, met deze week mogelijk een Bullish Engulfing patroon in de maak, een positief omarmingspatroon, als opmaat voor een aanval op de rode zone. Een duidelijke overlevingsstrijd door de bulls om in ieder geval boven de SMA lijn te bewegen.

Kort op de bal koopkans
Voor trendbeleggers is het momenteel een saai speelveld, zij mogen eventueel uitstaande koopposities handhaven. Voor hen is er niet direct aanleiding om posities uit te breiden. Speel je korter op de bal, dan kun je overwegen te profiteren van het positieve koerspatroon in combinatie met de RSI die opveert vanaf de 50-lijn. Een Turbo Long met een chart stop op 26,00 of 24,00 (aan u de keus) en een verwacht koersdoel van 28+ tot 29+ is dan de overweging. De Shell bulls staan immers in de startblokken.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.