Als bedrijven hun cijfers en verwachtingen publiceren is het altijd spannend hoe beleggers reageren. Veelal wordt er voorgesorteerd, maar het kan ook voorkomen dat beleggers het even niet weten, of worden verrast, waardoor het koersbeeld nogal chaotisch verloopt. Dit laatste is bij Wolters Kluwer het geval. Wat moeten beleggers nu doen?

Positieve ondertoon
Op afstand gezien is er sprake van een positieve ondertoon op de weekchart. De koers slingert van linksonder naar rechtsboven, keurig boven de oplopende SMA lijn. Voor langere termijn trendvolgende beleggers is er dus eigenlijk niets aan de hand, zij nemen de uitschieters in het koersbeeld voor lief. Zij houden wel de steunzone rond 95,00 goed in de gaten, want daaronder kan het technische beeld aanzienlijk verzwakken.

Nerveus gezwiep
Als ik vervolgens inzoom op de grafiek, dan stel ik vast dat de koers heen en weer zwiept tussen afgerond 95+ steun en 110+ weerstand. Een trading box binnen de uptrend zou je kunnen zeggen. En dat is een lasting landschap voor kortere termijn beleggers. Wordt nu de onderkant van de box opgezocht? Of gaan de bulls proberen de 110+ zone te slechten om daarmee ATH’s aan te scherpen? De indicatoren staan netjes in de plus, die sturen aan op hogere koersen.

Koop de dip
Zoals gezegd, langere termijn beleggers hoeven zich niet direct zorgen te maken, zij mogen hun koopposities aanhouden zolang de koers boven de 95+ zone beweegt. Sterker nog, bij hernieuwde bodemvorming kunnen zij overwegen om koopposities uit te breiden. Speel je korter op de bal dan is ook de 95+ zone van belang. Bij witte candles zijn er koopkansen, anders gezegd “Koop de dip” is de strategie voor de actieve en dynamische doe-het-zelf belegger.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.