Waarschuwingsvlag gezwaaid voor Apple

Afgelopen zondag had Tim Cook de eer om de finish vlag te zwaaien bij de Grand Prix van Amerika. Mijns inziens had hij daar wel even op mogen oefenen, of drie koffie met een Red Bull kunnen drinken voordat hij dat deed, want met 0.0 enthousiasme werd de vlag gezwaaid. Je gaat je bijna afvragen of er een medische reden was, maar als hij zich zo zou presenteren tijdens de introductie van de nieuwe Iphone dan zouden we massaal naar een alternatief zoeken. Of had zijn timide optreden er wellicht mee te maken dat hij een onweersbui ziet hangen voor de aankomende presentatie van de cijfers?

Brede range
Als we naar de grafiek kijken dan is het beeld nog altijd prima. Na de correctie op de maandkaart volgde een opmars die de topzone rond 182 net niet bereikte. Inmiddels is er meer sprake van een brede trading range binnen een onderliggend opwaarts patroon op de maandgrafiek. Daar komt verandering in als de bodemzone rond 128 neerwaarts doorbroken wordt. Als we wat inzoomen op de weekgrafiek dan vlakt het koersgemiddelde af, een beeld dat hoort bij een meer zijwaarts gericht koersverloop. De vorming van een lagere top rond het midden van het veld kan een waarschuwing betekenen, maar laten we niet te ver vooruitlopen op de zaken. Vooralsnog is er op de weekkaart immers sprake van een herstel vanaf de onderkant van de range.

Coaching
Vooralsnog kunnen Turbo Long posities dan ook worden aangehouden zolang de koers boven 128+ beweegt, er ligt ruimte voor een verdere opmars richting 182. Bij signalen van topvorming en verkoopdruk is het wellicht te overwegen om koopposities wat af te bouwen. Alles bij elkaar is het beeld nu dus nog positief, met de kanttekening dat het momentum wat verzwakt. Eerst de cijfers maar eens afwachten en in de koersvorming laten absorberen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.