De ondertoon op de aandelenvelden is en blijft positief, maar de spelers worden nerveuzer. De AEX zakt terug na zijn nieuwe record op 749+, menig fonds volgt. Maar er zijn ook titels die nog koopkansen aanreiken, zoals KPN. Maar het is behoedzaam navigeren, in geval van KPN met een 2-traps setup. Lees maar verder.

Positieve overgang
Op de dagkaart is duidelijk zichtbaar dat een korte serie hogere toppen en hogere bodems gaande is, met thans een poging van de bulls om de SMA lijn op 2,70 opwaarts te passeren. We noemen dit charttechnisch een positieve overgangsfase. Een spannende fase, waarin de bulls dus gaan proberen het tij te keren. Maar dat vraagt wel enige tactiek.

Keren of passeren
Met een vierde witte candle op rij en de swingteller op +2 en de RSI boven de 50-lijn en de swingtrader in het groen zijn de bulls op weg naar de rode streep op 2,72. De beer aldaar moet verjaagd worden om meer opwaarts potentieel te krijgen richting de 2,85 zone. Boven 2,72 zijn de stieren dus goed los. Lukt het daarentegen niet om de weerstand te slechten, dan dreigt er een terugval naar de SMA lijn en zal het technische beeld vervagen. Dan maar eens bezien of een tweede poging wordt ondernomen.

Coaching
Het geschetste scenario vraagt om een 2-traps setup. Koopjesjagers kunnen overwegen een BNP Paribas Turbo Long met stoploss op 2,335 met hefboom 5+ aan te schaffen, maar dan wel met een bescheiden omvang, om te profiteren van de verwachte opleving naar 2,72. Mocht de uitbraak boven 2,72 komen, dan de positie uitbreiden met meer Turbo’s Long. Uiteraard alles weg doen als de bulls falen in hun poging een uptrendfase te starten.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.