Hogere koersen voorbode van cijfers AMG?

 Rond jaarcijfers wordt het altijd spannend voor aandelen. Laat de markt al een voorbode zien in de cijfers? Is er ergens wat gelekt? Wie heeft zijn huiswerk het beste gedaan? Voor de lange termijn belegger kan het een flinke aanslag op zijn portefeuille betekenen, voor de korte termijn speler is de volatiliteit mogelijk een uitgelezen kans bij extreme handelsniveaus. Deze week een blik op de koers AMG dat woensdag op de cijferagenda prijkt.

Topzone in zicht
De koers van AMG laat grote swings zien. Het aandeel topte rond 50+ in 2018, waarna het kelderde naar 13+ in 2020. Een flinke afdaling, die inmiddels weer grotendeels is goedgemaakt. Dat betekent niet dat de volatiliteit er minder op is geworden. Recent is immers een top op 41+ geplaatst, drie maanden later stond de koers weer op 21+. Voor de lange termijn belegger die van rustige bewegingen houdt, is AMG dus geen aanrader. Het vraagt een wat actievere aanpak als je dit soort grote bewegingen aankan. Voor de korte termijn spelers biedt AMG echter wel wat perspectief. Inmiddels noteert de koers net onder 40, waarbij een flinke beweging zichtbaar is, een tweetal weken terug. Met de cijfers op de agenda voor woensdag 22 mrt wellicht een voorbode.

Coaching
Gezien het ‘explosieve’ karakter van het aandeel is het wellicht te overwegen om bij flinke koersbewegingen omhoog wat winsten te verzilveren op lopende Turbo Long posities. Een trailingstop is daarbij een alternatief om verdere stijgingen niet mis te lopen. De vraag blijft dan altijd hoeveel ruimte u moet geven aan de koers. Een te krappe stop betekent een risico op een vroegtijdige ongewenste exit, maar een ruime stop vraagt meer emotionele veerkracht. De zone onder 33 lijkt immers zeer geschikt, maar inmiddels is dat al zo’n 20+% weg. Kortom, geen eenvoudige overwegingen. Voor nu eerst maar kijken wat de markt in petto heeft na de cijfers.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.