Toptijd voor Unilever

Aanstaande donderdag een trading update over het eerste kwartaal van Unilever. Wat kunnen we van de koers verwachten? In het verleden heeft Unilever al grote bewegingen laten zien rond cijfers. Dat maakt het tevens lastig om charttechnisch (en fundamenteel) op te anticiperen. Derhalve een blik op het speelveld van de weekgrafiek. Duidelijk is in ieder geval dat er een belangrijke zone dichtbij ligt waar getopt zou kunnen worden.

Weerstand nabij?
Recent de bekende afdaling richting het laagste punt van 2018 rond 38,00. Fractioneel hoger werd een bodem neergezet en een rebound ging van start. Inmiddels noteert het aandeel alweer rond 46+ midden in Fibonacci gebied. Daarbij nadert de koers de bodems van 2019 in de zone 48/50. Een belangrijk keerpunt waar mogelijk wat topvorming kan ontstaan. Wellicht denderen de bulls er zo doorheen om hun rit richting 55 te vervolgen. Het is echter ook goed mogelijk dat er topvorming en een terugval zichtbaar worden, waarna er later een hogere bodem kan worden geplaatst. Dat is althans een scenario voor achtergebleven bulls die hopen om Unilever in een later stadium weer op te kunnen pakken, maar wat dat betreft is het beter om niet te ver vooruit te kijken maar de huidige beweging goed te volgen.

Coaching
Op dit moment geldt voor reboundspelers dat koopposities kunnen worden aangehouden. Bij signalen van verkoopdruk is het wellicht verstandig wat winst te verzilveren. Op het Dashboard zal op de weekkaart niet zo snel een exit signaal verschijnen. Wellicht is in deze volatiele fase de daggrafiek een beter alternatief voor uw exit management. Al met al blijft het zaak om behoedzaam te navigeren.

Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities en coachings volgen. Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op  de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Unilever

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.