Rinkelt de kassa voor Adyen?

De start van het seizoen voor kerstaankopen in de VS staat weer voor de deur, terwijl in Nederland Sinterklaas langzaam naar de achtergrond wordt verdrongen. Op Black Friday, vrijdag 25 november, moeten de spreekwoordelijke kassa’s rinkelen. Want wie betaalt er nog Cash tegenwoordig? Adyen vaart er in ieder geval wel bij en ook in de koersontwikkeling zijn er weer wat lichtpuntjes in de afdalingsduisternis van het afgelopen jaar.

Ruime halvering
Vanaf de start op de beurs een flinke weg omhoog. Een gedroomde uptrend waarbij eind vorig jaar getopt werd rond 2.835. Voor velen een aanblik van een super rendement, waarbij achterblijvers dromen dat ze toch liever direct waren ingestapt. Maar zo stevig als de stijging, is ook de afdaling geweest het afgelopen jaar, immers de top op 2.835 en recent een bodem op 1148. Voor late instappers en zittenblijvers ook een pijnlijk scenario. Hoe dan ook, er lijken thans wat lichtpuntjes. Ik zie immers een dubbele bodem, een mini hogere bodem op de weekgrafiek, waarbij de koers nu steunt op de body’s van de afgelopen weken.

Coaching
Mijn eerste gedachte is dan ook in overeenstemming met de Black Friday gedachte: “Kopen?”. Maar uiteraard moet ik het voor u wat nuanceren. We lopen eerst het rijtje even af. Swingteller in de plus, hogere koersniveaus, een rebound is valide op het Dashboard. Op de maandkaart nipt een witte candle met hogere niveaus maar ook wat sprieten, swingteller in de min. Charttechnisch is er dus verbetering zichtbaar binnen de lange termijn afdaling, op de weekgrafiek al een rebound conditie en dus zijn voor offensieve spelers Turbo Long posities mogelijk gerechtvaardigd. Onder 1.400 verzwakt het beeld daarbij ernstig. Al met al dus lichtpuntjes in de koersontwikkeling van Adyen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.