De internetinvesteerder ‘overtreft verwachtingen’, aldus de berichten in de pers. Een mooi bericht, maar hoe reageert het belegggingspubliek hier op? Wordt de toelichting als iets positiefs of negatiefs geabsorbeerd? Om daar antwoord op te geven, raadplegen we uiteraard de grafiek. Wat een turbulente koerszwiepers, wat doe je als belegger daar mee?

Brede trading range
Als je een chart bestudeert dan kijk je in eerste instantie of er sprake is van een trend of een trading range. In geval van Prosus is een brede trading range zichtbaar met twee min of meer gelijke bodems op 40+ en een tussenliggende top op krap 70. Met name de twee bodems indiceren dat een trading box in de maak is, ofwel een significant zwiepende koers tussen twee krijtstrepen. Momenteel is een scherpe rebound gaande, ook wel ‘V-spike recovery’ genoemd, best leuk voor zeer dynamische korte termijn beleggers, trendbeleggers worden misselijk. Hoe nu verder?

Bovenkant trading box
Vanaf de 40+ zone is de rebound gaande, die nu hapert bij de SMA lijn, de trendvolgende indicator die de bulls tijdelijk kan remmen. Hamvraag is of er nu reeds wordt getopt, of dat het slechts een adempauze is om vervolgens door te stomen naar de krap 70 top. De indicatoren staan er verdeeld bij, dus die bieden nu geen soelaas.

Keren of passeren
Rebounders met korte termijn Turbo Long posities houden twee handen aan het stuur. Bij aanhoudende aarzelingen rond 58 tot 60 is het te overwegen om de winsten te verzilveren. Lukt het daarentegen om de SMA lijn opwaarts te passeren, dan zijn er additionele koopkansen voor een rally richting 70,00 of wellicht hoger. U ziet, het thema ‘keren of passeren’ is zeer van toepassing op deze volatiele maar uiterst interessante chart.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.