Waar schuilen voor trendbeleggers de koopkansen? Ten eerste bij een bodem in een stijgende trendfase. Ten tweede bij een bodem in een downtrend met zicht op een significante herstelbeweging ofwel rebound. Dit laatste is thans het geval bij PostNL. Waar kan de koers heen?

Stevige downtrend
Zowel op de dagchart als de weekchart is goed zichtbaar dat de beren al geruime tijd heer en meester zijn op het speelveld. Ik wil geen zout in de wonden strooien, maar vanaf eind 2021, toen de koers rond 3,20 schommelde, is een dalende trend valide. Toen kregen trendbeleggers al het sein geen koopposities meer aan te houden. Inmiddels is de koers gezakt naar 1,48, toch een daling van ruim 50%, jammer om dat in te leveren. Voortaan de grafiek volgen, aldus de TA coach. Nu het goede nieuws, de bulls komen terug.

Rebound
Op de dagkaart is vanaf de afgerond 1,50 zone een dappere herstelpoging ingezet, die inmiddels tot aan de SMA op 1,79+ rijkt. Er liggen ook wat rode strepen daar, dus een cruciale fase voor de bulls. Zij moeten boven 1,83+ breken om een korte termijn uptrend te kunnen starten. De RSI houdt een doorbraak nog even tegen, extra aanloopje gewenst?
De weekchart is een stap verder, daar zien we rebound signalen bij de indicatoren. Een opleving naar de Fibo grid rond 2,15+ tot 2,57+ behoort tot de mogelijkheden.

Koopkansen
De eerste koopkansen waren er recent op de dagkaart. Boven 1,83+ zijn daar additionele koopkansen. De weekchart nodigt rebound spelers uit om koopposities te overwegen. Eerst bescheiden, maar als de bulls op de dagchart uitbreken, dan met Money Management posities uitbreiden. Voor alle spelers geldt dat bij koersvorming onder 1,47+ koopposities opgeruimd moeten worden

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.