NVIDIA Rijp voor een bodem?

NVIDIA waarschuwde recent voor tegenvallende verkopen. Een teken van zwakte of een teken van goed management? Die discussie laat ik maar aan de managementexperts over, maar wat denkt ‘de markt’ ervan als we naar de beurskoers kijken? Een blik op de grafiek om te beoordelen wat er al dan niet is ingeprijsd.

Grote koersswings
Jarenlang lag de koers redelijk stil, pas de laatste zes jaar zit er wat meer schot in de koersontwikkeling. Van grofweg 50 ging het immers naar krap 350 US Dollar eind 2021. Daarna kwam er stevig de klad in, de opmars maakte plaats voor een neerwaarts patroon. Inmiddels is een bodem geplaatst op 140+ en het neerwaarts momentum lijkt wat af te nemen nu de koers het enkele weken terug weer tot krap 193 bracht. Op de weekgrafiek is zelfs de vorming van een HS-patroon mogelijk, maar dan moet de koerszone rond 160 wel steun aanreiken in de afdaling die nu weer zichtbaar is.

Coaching
‘De bodem’ is dus niet zomaar gezet. Daarbij staan alle indicatoren nog in de min. Turbo Short posities blijven dus gerechtvaardigd tot er meer signalen van bodemvorming zichtbaar worden. Na de vorming van een hogere bodem op de weekgrafiek zijn Turbo Long posities wellicht te overwegen. Voor nu dus simpelweg de neerwaartse beweging blijven volgen en kritisch blijven kijken hoe de koers zich verder ontwikkelt. Al met al is NVIDIA een prima kandidaat voor op uw ‘wachtlijst’.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.