Het ziet er naar uit dat de bulls in december een aardig sprintje willen trekken, althans dat suggereren de weekcharts van de aandelenindices. De grafiek van de AMX beursbarometer blijft daarbij niet achter. Midkappers haken aan, hetgeen een koopkans op de AMX chart teweeg brengt. Ik zal het plaatje voor u duiden.

Matige uptrend
Sinds november 2020 is er sprake van een positieve ondertoon, getuige de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Dus al bijna twee jaar positief vaarwater voor de bulls, die in de afgelopen weken een terugval lieten zien tot aan de gemiddelde lijn. Een normale correctie die opgevangen wordt door de SMA lijn, zo lijkt het. Er zijn al weer bodemstampers actief, dus de trend blijft intact zo te zien.

Hervatting uptrend
De indicatoren sturen aan op een hervatting of vervolg zo u wilt van de uptrend. Een witte candle op de SMA lijn is een duidelijke aanwijzing dat de bulls noordwaarts willen opstomen. De groene steunlijn op 1000+ is een lekker vangnetje en springplank. De RSI dreigt met een OS upcross, dus bodemvorming. En de DBS indicator toont een groene staaf met coaching stip als gevolg van een unieke combinatie van indicatormetingen.

Coaching
Goed, de bulls krijgen de gelegenheid op te stomen naar de rode strepen rond 1095 tot 1115 om daarmee de trend een nieuwe impuls te geven. Het ritme van hogere toppen en hogere bodems wordt niet meteen hersteld, hou daar rekening mee als u BNP Paribas Turbo Long posities overweegt. De kritieke steungrens ligt op 1000, daaronder nemen de beren het stokje over. Bij een actuele stand van de AMX op 1050 en een koersdoel van 1115 impliceert het koopscenario een Risk Reward Ratio van 1,3. Een Turbo Long met hefboom 1,5 tot 2 zou dan uitkomst kunnen bieden in het huidige charttechnische landschap.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AMX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.