Lichtpuntje voor Adidas

Zoals u wellicht heeft opgemerkt hebben we recent meer aandelen uit de VS toegevoegd op het Dashboard. Voor Europa hebben we het pakket aangepast met aandelen die een mooi trendmatig koersverloop laten zien. Daarop is immers met ons Dashboard systeem het best te handelen. Eén van de vaste waarden is Adidas. In de koersvorming is op dit moment topvorming zichtbaar, maar er is ook sprake van een lichtpuntje.

Flinke stappen
Het aandeel heeft een flinke rit achter de rug de laatste jaren. Ruim 10 jaar geleden noteerde Adidas rond 50, inmiddels op krap 300. Een mooie investering dus zoals ook geldt voor heel veel andere trending aandelen die we volgen. In de rit van de afgelopen 10 jaar valt de gematigde volatiliteit tevens op tot 2020. Daarna natuurlijk de Corona halvering en ook hier een rap herstel. Eind 2020 werd vervolgens een trading range gevormd tussen 250 en 300, een stabilisatie rond de pre-corona niveaus. Afgelopen zomer werd de range opwaarts verlaten. De uitbraak werd voorafgegaan door een hogere bodem rond 285 en binnen een aantal weken werd getopt op 336+. Daarna ging het bergafwaarts. De spike op de maandkaart is een flinke waarschuwing, de swingteller op -1 ook. Maar wellicht is er toch een lichtpuntje. Daaraan stellen we wel strikte voorwaarden, lees maar verder.

Coaching
Op de weekkaart is de correctie wat beter zichtbaar. Rond 285 ligt de steun, gevolgd door de SMA lijn die nog altijd stijgt. Als er in de zone 285/300 bodemvorming zichtbaar wordt op de weekgrafiek, dan behoort een nieuwe aanval op de topzone tot de mogelijkheden. Zo niet, dan kan de koers wel eens verder dalen richting steunzone 250. De coaching voor Adidas is dus eenvoudig: regelmatig monitoren of er al bodemvorming zichtbaar is. Daarna liggen er mogelijk weer koopkansen waarbij een strakke navigatie zoals gebruikelijk gewenst is.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.